2015-08-04
早幾日朋友搵我出去搵食,諗下好似好耐無出九龍城日。於是二條友約去九龍城食野,朋友想食日本野,咁就去呢間津屋啦!聽聞幾好味喎.韓風醬燒蠔醬汁味道有泡菜汁既酸辣,但同蠔既鮮味原來系好夾,好野味。試飲左一口醬汁比較遍咸。例排必食既刺身三文魚腩,好香好新鮮爽脆。我愛配紫穌葉一齊食,咁就去左肥腩既肥膩口感,又食到紫穌葉既香味。甜蝦,好大只好甜,唔錯。帶子,我自己愛食細粒,因為內質嫩口又唔膩。八抓魚,鮮嫩美味又唔硬,廚師按制食物品質方面的確合到好處。明太子雞翼嘩,好吸引既色澤,仲見到切開既雞翼仲有肉汁,廚師控制火候和時間好精準,雞皮仲系脆既,味道調得合到好處合我口味。味道剛好帶有小小辣味,美味可口。汁燒尤魚筒 (配薑蓉)即叫即燒既尤魚筒,肉質鮮嫩軟滑唔乾身,唔需要點醬汁都夠味道,配汁會野味些,真系值得我一讚。甜品雪糕我要左紅豆雪糕,好好味,只是份量少了點,有二個球就一流啦。舖內面積唔算大,但環境都好乾淨唔失禮,坐位寬敞幾好坐。價格都算中等,可以精選自己喜愛的食物。平均每人大約$300~$380
甜蝦,好大只好甜,唔錯。
帶子,我自己愛食細粒,因為內質嫩口又唔膩。
八抓魚,鮮嫩美味又唔硬,廚師按制食物品質方面的確合到好處。
我要左紅豆雪糕,好好味,只是份量少了點,有二個球就一流啦。