香港人生活實在太忙碌🤮,工時又長🕕,壓力又太😔,所以我都好鼓勵大家得閒就應該鬆一鬆,特別係週末時分,去吓coffee shop嘆吓咖啡☕️、蒲吓pub飲番一、兩杯🍷又或者好似阿叔今次咁去吓high tea🍽囉! Ho!Ho!Ho!😆😆😆.講真,阿叔甚少high tea,第一次見到呢個以鳥籠🐦裝飾嘅tea set,都覺幾得意,第一時間當然相機食先📸啦!呢個期間限定嘅「盛夏·愜意泰式下午茶」($268,供2位用) 有別於平時食到一般嘅tea set,佢哋特別以泰式風味為主題,既有阿叔最鍾意嘅泰式海南雞🐔鍋巴、冬蔭公鯪魚球🐟,又有香港人最喜愛嘅芒果糯米飯糯米飯🍚、泰式木瓜沙津🥗等,有鹹又有甜,一次過刺激晒你兩種味覺。☺️☺️☺️.如果你係榴槤嘅頭號粉絲,你更唔應該錯過當中嘅榴槤炸球伴巴馬火腿同埋榴槤馬卡龍,阿叔唔好榴槤😅,但同行朋友都話味道唔錯,味道「非常濃烈」🤭!成個餐包埋2杯飲品,叫咗杯 #冬陰公特飲,味道幾特別,辣辣哋幾醒神又開胃。就係咁,阿叔就過咗個好愜意嘅星期六喇!✌🏽✌🏽✌🏽