2019-11-21 543 瀏覽
本身一直都冇留意依間餐廳係食泰國菜,見到佢嘅裝修都以為係食西餐同埋fine dining,喺朋友嘅慫恿之下就嚟咗依間餐廳度試吓,估唔到原來係食泰國菜,而且價錢仲要好合理添知道依間餐廳喺香港都開咗好多間分店,但係一直都冇機會試吓,今次嚟到就試咗幾樣嘢食,首先頭盤就叫咗炸洋蔥圈,洋蔥圈嘅份量好多而且係新鮮即炸所以非常之脆口配埋特製嘅醬汁非常之開胃然後我哋仲叫咗一個凱撒菠菜沙律,擺盤非常之精美而且沙律菜都非常之新鮮食落去好fresh 好清新食完沙律之後我哋就叫咗一個豬頸肉配糯米飯,豬頸肉嘅份量好多而且燒得啱啱好好香口,糯米飯係用一個竹籃裝住,食落去冇乜味道但係口感幾好然後食泰國菜點可以唔食咖喱呢,我哋就叫咗一碗咖喱配左薄餅,食住薄餅咁樣點解呢真係好正好開胃,而且依間餐廳嘅薄餅做得非常之好食,夠酥脆同咖喱非常之夾最後仲叫咗幾款串燒分別係豬肉同埋羊肉,全消都夾住一啲嘅蔬菜食落去唔會太過飽飽濟濟,有一種清新嘅口感最後嘢飲方面就點左一杯士多啤梨冰沙,飲落去非常之清新,又唔會太過甜都幾有泰式風味最後店員仲介紹咗我哋食佢哋招牌嘅椰子千層蛋糕,呢個蛋糕係我食過最好食嘅椰子蛋糕,入面真係有真嘅嘢肉同埋忌廉都

最後店員仲介紹咗我哋食佢哋招牌嘅椰子千層蛋糕,呢個蛋糕係我食過最好食嘅椰子蛋糕,入面真係有真嘅嘢肉同埋忌廉都做得非常之香滑,如果下次朋友生日我應該都會嚟呢度慶祝生日同埋食蛋糕,餐廳仲有班蘭味嘅千層蛋糕下次都要試吓