2019-01-04
鐘意到尖沙咀、旺角用餐既人好多,但係係呢兩個地區之間既佐敦都有好多美食。今天同朋友相約一齊到佐敦晚餐,走著走著見到呢間泰國餐廳,價錢好平,食物選擇又幾多,所以就決定同朋友試一試🤩🤩餐廳有好多卡位,地方闊落,坐得舒服☺️🍤《炸蝦餅》$68有四大件,炸得香脆又彈牙😋個甜酸醬同一般餐廳有小小唔同,幾特別。🦐《虎蝦炸金邊粉》$98虎蝦真係好大隻,食落又夠爽口,唔錯👍🏻金邊粉比較濃茄汁味,所以可能會偏甜小小,不過麵條質感好岩我心水,小小韌有咬口,加上金邊粉微辣,岩岩好😋份量好多,三個人share都可以🙂。🥥《劈開椰青見海鮮》$108呢個好靚呀😍第一次食,海鮮既份量好多,有蝦,青口,帶子,墨魚仔,魚肉,幾乎擺滿晒成個椰青🥰紅咖哩濃味得黎唔會好咸好辣(我覺得可以再辣D🙈),配埋蒜蓉包一齊食就更惹味👍🏻佢哋嘅蒜蓉包焗得外脆內軟,好好味👍🏻👍🏻店員仲奉上一杯椰青水,可以解下熱氣👍🏻👍🏻好有心! 呢間泰國餐廳價錢唔貴,味道唔錯份量又多,好值得食😋
餐廳有好多卡位,地方闊落,坐得舒服☺️
🍤《炸蝦餅》$68
🦐《虎蝦炸金邊粉》$98
🥥《劈開椰青見海鮮》$108
呢間泰國餐廳價錢唔貴,味道唔錯份量又多,好值得食😋