Amazing Thai Cuisine🌴🍽 Worthy Trying❤️💫..將軍澳南真係好多有特色又靚既餐廳🍽,今次就黎左一間以泰國巴里🌴 為裝修風格既fusion 餐廳吃飯。淺啡 & 綠色為主調,店內亦以藤椅、吊籃、藤籃,整個佈滿森林系色彩,無論置身室內 or 戶外露天位置都感受到渡假風情,真係有種置身外國那份慢活捨意感覺。而且餐廳提供實而不華又不失精緻既泰菜,用心製作每日更有不同是日精選菜式,務求令客人每次都有新驚喜,真的有驚豔到呢😍。ll $168Grilled Squid Skewers.Thai Sauce原隻大魷魚🦑 真的很吸引❤️! 新鮮彈牙,配上秘製自家辣醬 & 辣粉,2種不同層次既辣度,惹味非常。ll $178Sous-vide Spanish Iberico Pork Rack.Jasmine Rice.Sweet Sour Sauce滿有炭燒香🖤,慢煮既豬🐽 肉嫩有豬味,充滿油膩食落juicy。配菜既菠蘿、水瓜、大啡菇都同樣滿有誠意呢,很好下飯。而餐湯既蘿蔔蓉🥕 忌廉湯,同樣香濃幼滑。而最後餐飲各自來一杯hot Latte $40 & Earl Grey $38

l[原隻大魷魚.混合香料.串燒]l $168

l[慢煮西班牙伊比利亞豬鞍.泰式香米.泰式沾醬]l $178

而餐湯既蘿蔔蓉🥕 忌廉湯,同樣香濃幼滑。

而最後餐飲各自來一杯hot Latte $40 & Earl Grey $38 吧。

環境不錯多份渡假感覺,食物有水準具心思,下次來將軍澳南,可以來一試吧。
×××[ReDivine]×××