2017-02-22
行開旺角拎完野,距離睇戲時間又有二小時時間,又吾想行街,就搵間放題慢慢食,hea下等夠鐘睇戲。見到派宣傳單張,又有日式又有㤗式.一位Ling time HKD188加一,食120分鐘。12點至3點。有A至J種類。有剌身,壽司,黑松露擣,一口手卷,和風料理,凍盤小食,一品料理,天婦羅,泰國風情和鍋物。一坐底一定叫左刺身先,因得二個人所以沒有叫太多,點了挪威三文魚,章紅魚,珍寶赤蝦,北寄貝,劍魚腩和日本角螺。剌身好清甜,新鮮,寫多小份量就上幾多。壽司方面,因不想吃太多飯,本人係三文魚控所以就,所以就只叫了花之戀,三文魚等壽司飯有加醋同不太大舊吾會因食太多食吾到其他。小食方面,叫了中華沙津和味付螺肉。細細份,過下口引一流。熱食方面,因本身都係幾鐘意熱食多過生食物就叫了多款,惹味䜴椒炒花蜆非常惹味,有鑊氣,份量夠和風芥未醬炒安格斯牛柳粒牛柳粒細細粒不會難嘴嚼配上芥未醬一流。炸物方面,點了吉烈蠔,天婦羅,椒鹽雞軟骨,台式花枝丸樣樣上枱都係好熱,冇翻炸感覺,已經樣樣一小份,可以試多不同口味。日式小食,點了牛油栗米,溫泉蛋。泰式方面,因不食辣就沒有叫到冬蔭公,但就點了泰式串燒,有沙爹味,鳯尾蝦春尾由
剌身好清甜,新鮮,寫多小份量就上幾多。
惹味䜴椒炒花蜆
非常惹味,有鑊氣,份量夠
牛柳粒細細粒不會難嘴嚼配上芥未醬一流。
泰式串燒,有沙爹味,
由米紙包住已拍打蝦肉再炸,香口
小小一份不會太大,而且蝦肉多爽口配上麵包糠炸到脆再配小㤗式酸甜汁。
份量多,有濃濃胡椒味,豬頸肉沾汁好香口,而目不會硬,配色彩椒,賣相一流。
下次再食過!!!
放題點可以冇有多款飲品仼飲,雪糕同糍米池食👍🏻👍🏻