2021-10-11 43 瀏覽
收工落旺角買野,趕係10點冇堂食之前食個快飯。咁啱路經水門雞飯,就入去醫一醫對泰國嘅相思之苦。- 水門雙拼雞飯切雞夠晒滑,而且個雞油飯亦都好香,同係泰國食嘅真係差唔多。但炸雞就比較乾身,相比起切雞就真係失色左少少,但好彩個醬汁救得到,個汁好味到要叫佢地比多一碟我。-飛天通菜因為唔太鍾意食辣,所以嗌左個走辣嘅飛天通菜,雖然冇左辣,但食落依然惹味,夠晒鑊氣,拎到上枱熱辣辣好好食。-龍眼水天氣太熱嗌左杯龍眼水降降溫,夠清甜解渴,而且唔會太甜,夏天飲就啱晒。-凍美祿每次去泰國都一定一日一杯冰凍嘅美祿,但無奈香港唔係到到有得飲,咁啱見到呢到有,梗係要整返杯試下,可惜味道有啲淡,同泰國街邊個啲爭少少,始終係當地飲嘅美祿真係太正。

- 水門雙拼雞飯

-飛天通菜
,夠晒鑊氣,拎到上枱熱辣辣好好食。

-龍眼水

-凍美祿