2015-11-09 863 瀏覽
Brunch 最適合星期六及星期日,因為星期六日不用上班大家都會比較遲起床,早餐就食唔到lu~~泰園推出星期六及日的Brunch!!我就可以同男朋友去享受一下啦~~泰式燒牛肉沙律:酸酸辣辣既秘制醬汁,新鮮爽脆既蔬菜,燒到岩岩熟既牛肉,而且頭盤是任叫任食的,份量唔算多,但作為前菜,剛剛好打開我個胃去食之後既美味。冬蔭功:一上枱,好香既椰奶味撲鼻而來,少少辣,大蝦肉質彈牙,啖啖肉,用料充實。肉碎生菜包:係泰國菜中我既至愛,生菜爽口,肉碎炒得乾身又夠惹味,香葉既香氣更吸引。咖喱大蝦配薄餅:當鬆軟既薄餅遇上濃郁既咖喱,真係超match。就算幾飽,都會不停食,大蝦頂炸到脆卜卜,仲要有蝦膏,不過薄餅太少啦,如果多d就好啦~~刺身拼盤:原來三文魚唔一定要蘸芥末豉油,配上泰式既汁,酸酸辣辣,解除左多少既油膩感,亦為三文魚帶埋清新。生蠔夠新鮮,一滑入口,濃重既海水味。特制豬手:滑溜鬆化既肉,調味好正,好好味!!!芒果黑白糯米飯:煙煙靱靱既糯米配上香濃既椰汁,再遇上酸甜既芒果,正呀!!!
Brunch 最適合星期六及星期日,因為星期六日不用上班
大家都會比較遲起床,早餐就食唔到lu~~
泰園推出星期六及日的Brunch!!
我就可以同男朋友去享受一下啦~~
泰式燒牛肉沙律:
酸酸辣辣既秘制醬汁,新鮮爽脆既蔬菜,燒到岩岩熟既牛肉,
冬蔭功:
肉碎生菜包:
咖喱大蝦配薄餅:
刺身拼盤:
特制豬手:
滑溜鬆化既肉,調味好正,好好味!!!
芒果黑白糯米飯:
煙煙靱靱既糯米配上香濃既椰汁,再遇上酸甜既芒果,正呀!!!
2015-10-29
  • 芒果黑白糯米飯