小火山 (已結業)

The Volcano
2024-04-24 33 瀏覽
泰大鑊冬陰功海鮮麵($398)海鮮麵超足料,除咗由泰式面做面底之外,仲有超多海鮮🙂‍↔️👉🏻好多隻蜆、三隻大頭蝦🦐、四個扇貝🪼、數塊魷魚🦑。懷疑呢個簡直係四人份量😹兩個人根本食唔晒🤰🏻🤰🏻湯底係冬陰功味!唔會好酸好辣,味道啱啱好超正👍🏻美國極級牛板鍵($88)你唔好睇佢冇咩花紋,佢食落去都唔會太過煙靭,加落個海鮮湯道一齊煮非常夾🤤手打流心鹹蛋黃墨魚丸($58)首先想講咗個墨魚丸係爆汁㗎🤣食嗰陣一定要小心啲!墨魚丸本體好彈牙,雖然話中間係鹹蛋黃流心,不過我又唔係好食得出鹹蛋黃味🙂‍↔️竹笙($48)呢度嘅竹笙就比較細條一啲,不過勝在價錢合理👍🏻加埋落個海鮮湯度都係好好食🤍蝦片任食及醬料($28/1ppl)蝦片有細個食開媽咪面浸味,同埋個蛋黃醬會令你食到唔停口😹😹勿跑扮//椰子沙冰($58)椰子沙冰,甜度啱啱好!有種椰汁大王嘅味道🤤解渴一流👍🏻勿跑//新鮮椰青($48)整體嚟講,雞髀覺得呢間嘢都值得推薦👍🏻泰式打邊爐真係好少見,佢呢度仲有得一路打邊爐一路燒肉🤩不過今次就冇試到!食物質素同價錢都合理,食物份量都算多👍🏻🌟
泰大鑊冬陰功海鮮麵($398)

美國極級牛板鍵($88)

手打流心鹹蛋黃墨魚丸($58)

竹笙($48)

蝦片任食及醬料($28/1ppl)
蝦片有細個食開媽咪面浸味,同埋個蛋黃醬會令你食到唔停口😹😹

勿跑扮//椰子沙冰($58)
椰子沙冰,甜度啱啱好!有種椰汁大王嘅味道🤤解渴一流👍🏻

勿跑//新鮮椰青($48)