小火山 (已結業)

The Volcano
2024-05-05 236 瀏覽
【銅鑼灣•小火山】 🐝—————————————————————經常打邊爐嘅我都係第一次食泰式火鍋,餐廳除咗有火鍋之外仲有烤肉。今次試咗餐廳新出嘅「泰大鑊海鮮麵」,由泰藉主廚處理,自家熬製冬陰功湯。🍯|泰大鑊海鮮麵|HKD 398配料相當充足:扇貝、沙白、海蝦、鮮魷魚、豬肉等等。四隻脹卜卜嘅蛋黃攪散後就可以與湯底享用。冬陰功湯酸辣口感地道正宗,飲了不少。泰大鑊似韓式部隊鍋,大量配料配上海鮮麵,非常飽肚。除此之外,餐廳建議我哋可以加入不同食材享用,就像火鍋一樣。🍯|竹笙蝦滑|HKD 52平時酸辣湯底粉麵都會叫竹笙,因為相當入味,軸心配蝦滑都係第一次食,口感彈牙又多汁。。🍯|美國極級牛板鍵|HKD 88火鍋離不開牛肉,牛板鍵味道濃郁,火鍋一流。🍯|手打流心鹹蛋黃墨魚丸|HKD 58丸類最喜歡手打,因為夠彈牙,流心鹹蛋黃夠晒邪惡。🍹|火山青檸藍泡泡|HKD 58蝶豆花青檸汁,適合解辣解油膩。。🍹|火山藍牛奶|HKD 38外貌吸睛,友人表示好味。餐廳費用包括蝦片任食及醬料區|HKD 28/位推介蝦片😍新鮮即炸,配上秘製醬汁,食唔停口。。仲要介紹餐廳有live Band show,不過當日未能欣
【銅鑼灣•小火山】 🐝
—————————————————————

🍯|泰大鑊海鮮麵|HKD 398

除此之外,餐廳建議我哋可以加入不同食材享用,就像火鍋一樣。

🍯|竹笙蝦滑|HKD 52

🍯|美國極級牛板鍵|HKD 88
火鍋離不開牛肉,牛板鍵味道濃郁,火鍋一流。

🍯|手打流心鹹蛋黃墨魚丸|HKD 58
丸類最喜歡手打,因為夠彈牙,流心鹹蛋黃夠晒邪惡。

🍹|火山青檸藍泡泡|HKD 58
蝶豆花青檸汁,適合解辣解油膩。

🍹|火山藍牛奶|HKD 38
外貌吸睛,友人表示好味。

餐廳費用包括蝦片任食及醬料區|HKD 28/位
推介蝦片😍新鮮即炸,配上秘製醬汁,食唔停口。

仲要介紹餐廳有live Band show,不過當日未能欣賞,希望下次可以看到。
  • 泰大鑊冬蔭海鮮麵
  • 蝦片