2008-03-07
知道KC兄來過這裡食海南雞,而且讚不絕口,已經心動想來一試;於是早幾日便專程來這裡一試。店鋪唔算好大,所以多一點人客便要等位了,好在我們比較早到,所以還算有位;因看見鄰的雞油飯唔算好黃,相信唔多合我們口味,所以決定要半隻雞加一碗米粉。例湯- 原來有湯送,而且還算幾大碗,雖然沒有什麼料,但味道清甜好味,飲完又唔會好口喝,唔錯!泰式海南雞- 雞肉嫩滑有口感,肥膏已去,薄薄的雞皮和雞肉一起食,又真係幾出色,一向唔食雞皮的我(怕肥),還是忍不著食多幾舊。豬肉丸和魚蛋泰式米粉- 豬肉丸感覺幾似貢丸,幾爽口;魚蛋大大粒幾彈牙,都算幾好;米粉就一般啦。總括來說,可以一試,但唔算太出色。看到每一都差不多只食海南雞飯,就知道它有幾出色了,試完後,也覺得值得來一試。