2020-12-01
好想去旅行更加想去食好西 見到泰夯蝦係銅鑼灣開咗新分店 忍唔住約咗朋友一齊去擦返餐勁🤤銅鑼灣分店相對尖沙咀店大 設計同裝修都幾靚 頗有泰國特色 位置設計係相當方便大家去夾蝦 水缸係旁邊 我地就已經可以輕易夾蝦 唔洗走黎走去😚缸既蝦好多 好生猛 溫馨提示係夾蝦頭而非蝦身 因為夾蝦身好易會令佢地游走或者彈哂d水 不過餐廳都好貼心咁提供埋手套同圍裙 唔怕整污糟☺️ 夾既過程真係幾有趣 幾有泰國🇹🇭風味 當自己好似去咗個小旅行咁✈️除咗食蝦之外 餐廳會送上和牛兩片同用粗鹽醃製好既流水蝦 鮮味更突出出面雪櫃仲有大量燒烤材料 例如茄子 翠肉瓜 菠蘿 雞肉 豬肉 牛肉串等等 絕對唔怕唔夠食🍢不得不提仲有泰式船麵 可以自己DIY配搭 望落配料都幾多幾吸引 不過今次太飽就無試到😫 一於留返下次!海鮮🦞除咗流水蝦 仲有生蠔🦪 大蜆 翡翠螺 青口等 夠新鮮 燒完食落幾有鮮味!💕 忍唔住食咗幾輪 餐廳都refill得幾快飲品選擇都幾多 成兩三個櫃有齊唔同款既野飲 另外有多款小食 泰式蝦餅春卷 台灣腸 泰式鳳爪 唔洗擔心太單一😋雪糕係必食!係香港製造既可可貝妮球 有好多種口味 最推薦係海鹽同豆腐味 兩者甜度都岩岩好
除咗食蝦之外 餐廳會送上和牛兩片同
用粗鹽醃製好既流水蝦 鮮味更突出
雪糕係必食!係香港製造既可可貝妮球 有好多種口味 最推薦係海鹽同豆腐味 兩者甜度都岩岩好 食落好幸福😆