2020-06-22 530 瀏覽
💛💛今日父親節,好彩有打電話訂枱,如果唔係一定冇位!餐廳由泰國人家庭式打理,感覺好窩心,佢地好親切咁招呼客人,又好老實咁同人講話今日啲蟹太貴唔抵食。紅咖哩炒牛肉,份量十足嘅牛肉沾滿咖哩醬,配埋羅勒葉嘅香味,送飯唔錯,配埋呢到招牌嘅爐燒蒜蓉包最完美冬蔭功湯用火keep 住熱,味道比出面嘅冬蔭功來得溫和、甜,入面有好多雞髀菇、蝦、木耳,一家大細都可以飲。鹽焗烏頭魚,魚肉滑,魚肚塞滿香料所以冇泥味,點埋酸辣汁就perfect for summer 咁清新。要留意就係呢到小食拼盤喺極大碟,如果冇4個人或以上都唔好貿然嗌,如果唔係就預咗食兩三日🤣呢到交通的確唔係好方便,但大角咀深水埗南昌之友就值得嚟幫襯,懲罰下呢到良心小店💛

紅咖哩炒牛肉

冬蔭功湯(小)