2018-03-19
今日老友一齊到九龍城唱K,夜晚食飯就去附近搵餐廳,呢度成條街有好多泰式餐廳,隨便揀咗呢間叫咗4樣野,半隻泰式燒雞(嗰日有優惠58蚊半隻),香芒香茅炸側魚,蒜蓉包同埋黃咖哩牛肉(本身想叫紅咖哩,店員話黃咖哩好食d)泰式燒雞唔錯,香噴噴,配埋佢個辣椒醬別有一番風味,個人感覺如果熱d就好。黃咖哩牛肉:食落好香,裡面好似有滑蛋,口感綿綿的,味道好似一d都唔辣,牛肉嫩滑,都係嗰句,如果熱d就好香芒香茅炸側魚:有驚喜,令人眼前一亮,不但賣相靚,味道都好正,香料味道勁吸引,香茅味道突出,間中都食到香菜味,我好鍾意,而且酸酸辣辣咁,好開胃,佢肉已經起好炸好,所以都酸啖啖肉,但我個friend連骨都食埋,可想而知有幾吸引,呢個味道就比較辣。最後蒜蓉包好抵讚👍,熱辣辣脆卜卜,蒜蓉味好夠,最正嘅係佢有埋蒜蓉粒在面上,本身我地只係叫咗一份蒜蓉包,但食完之後真係忍唔住再叫多份!