2025-07-02
今日同朋友去咗一間泰式餐廳試食,真係好似踏入咗熱帶天堂!一入去就感受到濃濃嘅異國風情,環境好chill,啱晒同朋友一齊打卡留念!😍酸辣椰汁雞湯一上枱已經好有氣勢,個金色湯鍋熱辣辣🔥,一打開蓋即刻陣陣椰香撲鼻!湯底濃郁滑溜,帶住微微嘅酸辣味,雞肉嫩滑多汁,咬落去滿口鮮味。入面仲有紅椒同芫荽點綴,顏色繽紛好似畫一樣,食落清新開胃,完全唔會覺得膩!🌶️🍋 推介俾鍾意重口味嘅朋友,絕對係一絕!👍肉碎生菜包賣相靚到不得了,個新鮮生菜葉包住滿滿嘅肉碎,咬落去脆卜卜同Juicy感爆棚!💥 肉碎炒得香辣惹味,配上生菜嘅清甜,層次感超強,食到停唔到口!😚 仲有啲洋蔥碎加進去,增添咗啖啖脆口,作為小食真係一流,適合同朋友一邊傾計一邊食!🌟青木瓜沙律一睇就知新鮮到爆,木瓜絲同車厘茄切得幼細,配上花生碎同紅椒,顏色鮮艷好似打卡必備!😎 食落酸酸甜甜帶微辣,口感爽脆又解膩,啲花生同木瓜一齊食更係天衣無縫。份量都算多,又清新健康,食完即刻精神百倍!🤩馬拉盞通菜炒得火喉十足,色澤翠綠,筍筍脆口,咬落去滿口清甜!🥬 馬拉盞醬汁鹹香微辣,炒得好入味但唔會掩蓋咗蔬菜嘅原味,送飯一流!😍 熱辣辣端上枱,溫度滿分,食得真滿足,
馬拉盞通菜炒得火喉十足,色澤翠綠,筍筍脆口,咬落去滿口清甜!🥬 馬拉盞醬汁鹹香微辣,炒得好入味但唔會掩蓋咗蔬菜嘅原味,送飯一流!😍 熱辣辣端上枱,溫度滿分,食得真滿足,推介俾鍾意綠色健康菜式嘅你!👏
泰式奶茶一上嚟即刻香氣撲鼻,顏色濃郁好似蜜糖一樣,飲落去奶香同茶味完美融合,甜度剛剛好!🥤 冰得透心涼,啲冰塊仲有果粒添趣,夏天飲真係享受!☀️ 配住其他菜式解膩一流,絕對係必試飲品!😆
青檸梳打清新到爆,入面有真嘅青檸粒,酸酸甜甜嘅味道好開胃,氣泡感十足飲落好refreshing!🍋 配色靚到似飲品廣告,食完重口味嘅菜式後飲呢杯,真係即刻回魂!🤪 推介俾鍾意清涼飲品嘅朋友,性價比超高!🌟
最後埋單都係$400零蚊!一定會回訪的!