2024-09-08 277 瀏覽
想食泰國菜,Mirror Fans嘅友人就帶咗我去旺角食呢間泰菜🤣!聽到餐廳名已覺得好有趣 😆,餐廳環境感覺舒適,有泰式風味,燈光柔和,二人枱坐落都唔擠迫👍🏻!▫️ 鳳爪沙律每次食泰菜都會叫,泰式辣汁辣辣地好惹味,鳳爪好爽脆😋酸酸甜甜辣辣地,好適合作為開胃菜👍🏻!▫️ 蠔仔餅卷 平時好鍾意食炸蠔餅,見到呢度有蠔仔餅卷,即刻試試!一上枱賣相已經好吸引,超大嚿餅卷!面頭仲有蟹籽粒及木魚絲😋食落蛋香味好濃,而且裏面超多蠔仔,都大粒,超滋味!飲埋辣辣地嘅醬汁,味道更惹味!▫️ 慢煮牛肋骨 紅咖喱配薄餅 平時食咖喱好少見到牛肋骨,今次見到決定試吓!一上枱嚇親,超大碟!牛肋骨睇落肉質較乾,但其實食落肉質好嫩滑,肥瘦分明,好好食!如果醮埋紅咖喱一齊食,牛肉味道更香濃,又帶點紅咖喱嘅甜辣,味道更有層次!我哋仲加錢配咗薄餅,薄餅好香脆,大大塊,配埋紅咖喱一齊食,真係好好食🥰!▫️ 秋葵生菜包(豬肉)生菜包又係食泰菜必食!呢款生菜包比較特別,加咗秋葵,秋葵食落好脆口,豬肉亦烤得好香口,鮮嫩多汁,配埋新鮮嘅生菜,三者味道好夾,好香口👍🏻必食!▫️ 青檸梳打清新可口,好適合解膩😋!▫️ 芒芒雪沙熱辣辣飲芒果沙冰岩曬,飲落

▫️ 鳳爪沙律

▫️ 蠔仔餅卷

▫️ 慢煮牛肋骨 紅咖喱配薄餅

▫️ 秋葵生菜包(豬肉)

▫️ 青檸梳打
清新可口,好適合解膩😋!

▫️ 芒芒雪沙
熱辣辣飲芒果沙冰岩曬,飲落好清爽,充滿芒果嘅鮮鮮甜,而唔係平時死甜嘅味道👍🏻

▫️ 千層糕(5件)
係蒸熱咗嘅千層糕😋口感食落好軟腍,椰香味香濃😋,好適合作為飯後甜品

總括嚟講,呢間泰菜食物味道真係唔錯,難怪餐廳全晚都滿座,大家記得事前訂位啊!