2019-01-20
話說前排係尖沙咀血併完 真係要有種搵個地方hea hea 回一回氣既感覺咁岩朋友想食湯粉麵 咁就岩了 因為眼前就出現左間泰式粉麵既食店 我地就異話不說咁沖左入去平時出去食飯 多數都慢慢先叫野飲不過太攰太渴 一坐低就望野飲 朋友一心諗住飲返杯泰式奶茶 不過店員就建議朋友試試個玫瑰奶茶一飲之下 又真係幾特別 飲落有少少花香味但係又幾match 我同朋友都係第一次見呢個配搭而我就飲蝶豆花茶甜蜜蜜蝶豆花茶絕對係拎黎打卡既一杯野飲 一杯會變色既花茶落少少檸檬汁落去 杯花茶會變左紫色嫁另外提供糖醬俾我地自由調味 牛船河湯底 + 肉類配料湯底可以用濃郁黎形容 聽店員講係用牛血牛湯煉成 真係好濃郁 大家食第一啖之前可以似少少湯試試先河粉軟硬度岩岩好 份量剛好 唔多唔少牛丸彈牙 牛肉香嫩入味 唔錯 絕對合適要醫肚既我冬陰湯底 + 海鮮配料朋友碗冬蔭湯底 可以用足料黎形容大頭蝦 蝦仁 青口 魚丸 魷魚圈大頭蝦真係啖啖肉湯底 絕對係原汁原味冬蔭公椰汁西米糕為呢餐畫上完美句號份量岩岩好一人一舊唔洗爭 椰汁味幾濃 唔似第度食 雪到好硬 口感幾好價錢公道丫 可以係tst 百幾蚊到食到呢個質素既泰式粉麵可以
話說前排係尖沙咀血併完
真係要有種搵個地方hea hea 回一回氣既感覺