2017-05-17 835 瀏覽
請姊妹同事食飯特意選擇間適合傾計ge餐廳,朋友最近又無乜胃口,呢間靚靚法式小店岩曬小店位於工廈不過唔算難搵,店面放了花草㨢設及許多法式家具,簡約特別。前一天預約了lunch時段,但原來客人不多,除左我地就只有另一位客人。menu分brunch, lunch, afternoon tea, 基本上無分時段供應。我地點左1 set brunch and lunch。其實兩款同樣選擇脆太太(流心蛋素香腸三明治),brunch 附上法式小食和甜點,加$20 要了柚子萍果茶,lunch 則只有主食。店員表示製作時間要二十分鐘,但我們好像等了半小時呢,快餓昏了!好在店面好靚又寧靜,傾下計時間就過了⋯⋯食物終於ready , 賣相超美的,女生一定喜愛,brunch 用三層格上,很美上層有macaroon 兩件,中層脆太太,下層是焗豆,沙拉,蝴蝶酥,份量輕盈Lunch 則有兩件脆太太及沙拉一切開脆太太流心蛋黃就流出來了,而且包焗得很香脆,素腸仔無肉食甘咸比較適合女生。沙拉,焗豆無什麼驚喜,粉紅色的macaroon 出奇地脆好味,應該是店家自製的由於等侯時間久,比較適合假日軽鬆嘆茶

好在店面好靚又寧靜,傾下計時間就過了⋯⋯

食物終於ready , 賣相超美的
,女生一定喜愛,brunch 用三層格上,很美

Lunch 則有兩件脆太太及沙拉

由於等侯時間久,比較適合假日軽鬆嘆茶
2017-05-17
慶祝紀念