2018-04-16 135 瀏覽
Happy Friday 蒲中環,經過見到呢間,朋友覺得好有特色好想試,於是入左去。Main course 大部分選擇都係咸crepe,或者意粉。最後我地嗌左菇菌肉腸crepe肉腸似自家製,出面食唔到。因為肉既質感比較鬆化,而且煎到好香,加埋芝士同塊crepe,好食。另一款叫左羊奶芝士波菜菇菌意粉。鐘意羊奶芝士既朋友不容錯過。羊奶芝士軟波一大個,每條意粉、波菜亦沾滿羊奶芝士忌廉汁,非常creamy。朋友食到䑛䑛脷但我個人唔鐘意羊奶芝士,覺得似臭狐 🤢 所以我就...甜品要 strawberry crepe with ice cream, 雪糕質量一般,但塊crepe係新鮮香軟,好好食。另一款係香蕉加雪糕,個雪糕好甜,就係又凍又甜。成杯砌得好靚,係打卡既good option.餐廳環境舒適,就算open kitchen 都零油煙,而且裝潢佈置充滿法式少女田園情懷,係個咩時候都適合傾計 / hea 既好地方 🤗

最後我地嗌左菇菌肉腸crepe

另一款叫左羊奶芝士波菜菇菌意粉。

但我個人唔鐘意羊奶芝士,覺得似臭狐 🤢 所以我就...

另一款係香蕉加雪糕,個雪糕好甜,就係又凍又甜。
成杯砌得好靚,係打卡既good option.

2018-04-14