2023-03-23
Royal INN價錢💲: $138/ +$38/ +$28/ $88好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4.7/5性價比🥢: 5/5 (lunchset!)回頭率😚: 4.3/5-估唔到係商場入面可以有咁靚的餐廳!好似去左巴黎咁,門口已經有個迷你版的凱旋門,加上唔同花藝同浮雕的設計,盡顯氣派😳 入到去周圍的黑白地磚+天花吊燈,豪華得來帶古典宮廷風。個人覺得近門口的幾張圓枱幾好打卡!餐廳仲有室外位置,望住九龍公園,景觀都唔錯。set lunch的價錢超級抵!$138就有3 course啦。-✅法式龍蝦湯。龍蝦湯濃郁夠鮮,蝦味加蝦頭的蝦膏香味道好出😗 加小小cream令口感更順滑。鍾意飲呢款湯的都值得加$38叫。-✅香煎蝦沙律。唔洗加錢來講好有誠意,煎過的🦐香口好多,肉質彈牙。沙律菜、小番茄、青瓜等都新鮮爽脆。醬汁係熱情果汁,超級酸🤣但個人鍾意陣果香所以好食!-✅✅香煎比目魚配牛肝菌汁。比目魚好似半煎炸咁,脆卜卜🥹 金黃色的外層,層魚皮都係硬脆架!魚油好豐富,好肥美。肉質比較軟同削,但味道非常好。加埋濃郁的牛肝菌汁味道好夾。另一個欣賞的位係綿滑的薯蓉,綿到一粒薯力都唔覺…仲
價錢💲: $138/ +$38/ +$28/ $88
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4.7/5
性價比🥢: 5/5 (lunchset!)
回頭率😚: 4.3/5
✅✅香煎比目魚配牛肝菌汁。比目魚好似半煎炸咁,脆卜卜🥹 金黃色的外層,層魚皮都係硬脆架!魚油好豐富,好肥美。肉質比較軟同削,但味道非常好。加埋濃郁的牛肝菌汁味道好夾。另一個欣賞的位係綿滑的薯蓉,綿到一粒薯力都唔覺…仲要加左d牛油好香滑。其他配菜都煎過,無曬菜腥味👍🏻
✅✅慢煮雞胸羅勒醬扁意粉。整體醬汁唔太多會有小小乾,但呢個青醬的味道我鍾意,係羅勒+果仁的味道,清新得來特別香,係青醬的魅力🤩 仲有小小松子仁!面頭有D芝士片帶返出個鹹味。雞胸估唔到地嫩滑😍 雞胸扒輕輕煎過,質地一d都唔鞋,同埋個厚度好有口感😆 減肥的話呢個雞胸扒我可以日日食!
✅芒果熱情果crepe。呢到的crepe捲埋一條,切落去已經感覺到薄餅的軟滑☺️ 入口軟熟帶麵粉香,可惜因為裡面冇夾雜任何的料,所以只係食crepe皮有啲單調🫠 一定要配埋側邊的芒果醬同cream一齊食,味道即刻冇咁單調😬加埋熱情果酸酸甜甜,中和左cream的膩。不過食多幾啖都會飽阿,因為crepe的麵粉量好高。
食物水準唔錯,呢個價錢唔驚艷地好食都接受😂個人推介比目魚!覺得lunch time一定要去一次,採光度高,適合閨蜜們影下相。環境又寧靜,可以坐耐小小。佢哋仲有提供tea set!食過一次覺得係可以再去的舖頭💛