2013-02-12
一間餐廳食物有多好食, 老細衰的話, 龍肉都冇味當日如常入去食飯, 食至中途, 竟發現褲腳染上顏料, 明顯是椅腳油漆未乾, 隱約聽到伙記話'椅腳'今朝先油, 緊未乾啦'.很明顯老細為做生意, 明知椅腳油漆未乾都照用, 算吧, 本打算叫老細過來理論, 伙記竟話老細話食緊飯唔過來, 真的立時火冒三丈, 親自過去找他, 果然如伙記所話食緊飯, 勁!勁!勁! 初時他還很囂張的叫我們報警, 但見我朋友用手機拍他時, 才很晦氣的話'賠囉'一星期后, 拿住洗褲單收錢, 老細勁呀, 貫徹始終話要食埋飯先傾, 擾攘一番后, 他叫了一個老伙記過來, 話可以話得事過來傾,我真的想說 '話得事的話, 炒掉肥老細吧,'. 老伙記好人很多, 很快賠錢了事.紅磡區餐廳又少一個選擇.
紅磡區餐廳又少一個選擇