今日喺油塘區逛街,肚子餓咗,經過一間裝潢明亮、人氣爆棚嘅餐廳,見到咁多人排隊,心諗食物應該唔差,於是就跟住排隊啦。等咗一陣,終於輪到我入內。睇到餐牌,全部都係香港經典美食,真係令人懷念!我選咗美國安格斯肉眼鐵板餐,套餐仲包埋例湯同餐包。我選咗洋蔥汁做醬,安格斯牛肉果然唔同,肉質嫩滑,配上嘅洋蔥汁更加提升咗味道。鐵板發出劈里啪啦嘅聲音,讓人食欲大增!牛扒底下仲有薯條同埋新鮮蔬菜,味道非常入味,好好食!另外一份係豬扒鐵板餐,配咗黑椒汁同埋羅宋湯。豬扒腌得好入味,咸甜交織,加上黑椒汁食落去,味道真係令人懷念。羅宋湯味道濃郁,番茄香味十足,酸甜的口感十分開胃。飲品方面,我選咗凍檸檬蜜糖咖啡,檸檬的酸、蜜糖的甜同埋咖啡嘅苦味,竟然可以咁搭配!而另一杯凍檸茶,茶味濃郁,檸檬的酸甜味又令茶味唔再咁苦,真係正!👍🏻店員服務態度很好,環境乾淨又明亮,仲有好多打卡位,完全唔似一般嘅茶餐廳。整體味道係港式茶餐廳嘅正常水平,性價比非常高!