今日同朋友踩單車,一早已由沙田踩到大埔,係廣福醫肚後再入大尾督BBQ。以前呢度有幾間香港僅有既冬菇亭,單車友一定有試過。但舊年執晒,今日見到又開返間,無理由唔試下。到達時仲好早,冇咩人,靜靜地,對住河景食早餐,都幾詩意。轉左手新裝修,係坐得舒服D。而家係大埔食早餐原來都要30幾蚊!物價貴到呢...公仔面半生熟...D面都仲好完整咁好似拆完包裝就上碟,扣晒分。炸菜肉絲咸左少少...可一不可再之選。多士要另加$2,但烘得太干,面包食得出唔太新鮮。對於好中意厚多士既我黎講,都寧願食方包如果奶茶只有奶味...朋友叫左豬扒包,豬扒都幾大塊,可惜冇咩味,個包又太硬。驛站係古時D人趕路,係路途上稍作休息既地方,諗落,食物普通都好正常。幸好環境唔錯,休息左陣,就繼續踩啦。。。
炸菜肉絲面
而家係大埔食早餐原來都要30幾蚊!物價貴到呢...

奶茶
如果奶茶只有奶味...
豬扒包
朋友叫左豬扒包,豬扒都幾大塊,可惜冇咩味,個包又太硬。

2018-02-03
$32 (早餐)