2021-07-19 631 瀏覽
今日嚟咗沙田新城市廣場行街~ 見到呢間由中環開到黎沙田既韓式外賣店Zan chee😉 仲見到有條細細的人龍,我諗應該好好食喇😍 鋪頭既選擇形形色色,有便當、拌飯、炸雞、醬油蟹、湯品、紫菜包飯⋯ 店前仲擺滿唔同既韓國小菜,包括耳熟能詳嘅泡菜之外,仲有芽菜、辣蒜芯、辣炒魚糕、蛋捲、韓式豬腳、醬汁牛肋骨、人蔘雞湯⋯好吸引呀!鋪頭由韓國人主理,講韓文㗎喎,夠哂地道🤣 我地兩個人,一人叫左一個餐。「飯捲+炸紫菜/粉絲卷+炸雞」飯捲用韓國火腿為主角,用紫菜包住滿滿既食料:雞蛋絲、紅蘿蔔、青瓜、牛旁、醃黃蘿蔔、蟹柳,配合帶有麻油香既飯,粒粒分明,健康飽肚,正宗又好味🤣 甜辣炸雞,夠熱辣辣,炸得外脆內軟🤩 炸紫菜粉絲卷同埋煎餃子都係啱啱炸起,夠哂新鮮🤗「烤牛肉煎蛋拌飯」個拌飯份量好多,配料好豐盛,賣相吸引,令人食慾大增🤤 有一隻煎雞蛋,大量蘿蔔絲、紫菜碎、芽菜、翠玉瓜、炒冬菇、烤牛肉幾juicy~ 撈埋哂啲配料一齊食,口感豐富,好有層次感☺️結論~ 沙田既朋友仔值得一食呀😙

我地兩個人,一人叫左一個餐。

「飯捲+炸紫菜/粉絲卷+炸雞

「烤牛肉煎蛋拌飯」

結論~ 沙田既朋友仔值得一食呀😙
2021-06-19
10 分鐘 (堂食)