2022-11-15
鮨点 (沙田).係佢未開張嘅時候已經比佢個名吸引左🤭個人覺得佢有啲似大排長龍嘅壽司連鎖店!.▪️ 雙色刺身盛 ▪️.三文魚,加上油甘魚,作為頭盤啱啱好.▪️柚子胡椒吞拿魚中腹 ▪️.柚子醬係面,呑拿魚中腹入口較爽.▪️本鮪大拖羅壽司 ▪️.入口半化(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)一件好似$27,喜歡食拖羅之人可以一試!.▪️ 海膽三文魚籽鹽爽日本和牛▪️.半熟嘅和牛充滿油脂感,上面仲要邪惡地有三文魚籽同海膽係上面!.▪️牛油果吉列炸蝦反卷▪️.牛油果滿滿,沙律醬再加上脆卜卜嘅吉列蝦反卷!.▪️鮨味天婦羅 ▪️.好多甜蝦再加上海膽放係紫菜脆上面,價錢唔貴但賣相吸睛.▪️芝士蒜茸扇貝▪️.充滿芝士係面,下面蟹柳包住成粒元貝!.▪️極鮮蟹天丼▪️.😂勁大隻天婦羅蟹,下面仲有蟹肉碎同蟹糕,搞拌一起就勁好食!.▪️北海道巴斯克蛋糕▪️.之前食過同事整嘅先識呢隻蛋糕🤭 入口係厚實嘅芝士感,焗到個面好似葡撻咁,好香!.📌 鮨点 (沙田)沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓33號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.
▪️ 雙色刺身盛 ▪️
三文魚,加上油甘魚,作為頭盤啱啱好
▪️柚子胡椒吞拿魚中腹 ▪️
柚子醬係面,呑拿魚中腹入口較爽
▪️本鮪大拖羅壽司 ▪️
▪️ 海膽三文魚籽鹽爽日本和牛▪️
▪️牛油果吉列炸蝦反卷▪️
牛油果滿滿,沙律醬再加上脆卜卜嘅吉列蝦反卷!
▪️鮨味天婦羅 ▪️
好多甜蝦再加上海膽放係紫菜脆上面,價錢唔貴但賣相吸睛
▪️芝士蒜茸扇貝▪️
充滿芝士係面,下面蟹柳包住成粒元貝!
▪️極鮮蟹天丼▪️
😂勁大隻天婦羅蟹,下面仲有蟹肉碎同蟹糕,搞拌一起就勁好食!
▪️北海道巴斯克蛋糕▪️
📌 鮨点 (沙田)
沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓33號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️