2018-09-04
對比起開到成行成市都係嘅台式飲品店,Athletic Juice & Espresso Bar猶如一股青泉🍀,除左飲品選擇較為健康外,所有材料都係新鮮打製而成,非常有誠意!🥒店鋪提供嘅飲管為不鏽鋼飲管,環保加上健康嘅概念另整體感覺又昇華左🤩門口及店內設計簡約,走文青風,座位不多,但麻雀雖小五藏俱全,都有齊wifi插頭叉電線提供,都可以係到hea陣😌J01 - Athletic core $55S07- Marathon Booster $55..J01招牌juice材料有蘋果🍎、紅菜頭、蘿蔔🥕、檸檬🍋、薑,成杯飲品都好紅😂味道以蘋果同紅菜頭嘅甜味為主,甜中又帶有少少蘿蔔嘅甘,甘完之後又會慢慢飲到薑嘅微辣同檸檬嘅酸香,好有衝擊,味道層次豐富又清新。不過同另一杯相比唔夠凍,室溫嘅鮮榨飲品飲落似沖唔到爽!..S07呢杯我就覺得比較有驚喜!當中材料包括龍舌蘭、杏仁奶、牛油果、香蕉同椰子水。口感比較柔滑,冰打得好碎!味道層次比上一杯少,主要都係飲到牛油果同香蕉!..最印象深刻係鋪頭竟然有Detox Water提供!每日仲會有唔同口味!😋
J01 - Athletic core $55
S07- Marathon Booster $55