2008-11-03
同 Honey 想 靜靜地傾計 舒舒服服 咁食個 lunch, Honey 提議 去 雅士餐廳~ yeah, 其實 我都想 試 這 餐廳 好耐 la~ good!Honey 和我 各自 叫 一個 set lunch 來 share~ 是日 餐湯 是 周打魚湯~ 賣相 ok,有 魚湯 味道, 也有 粒粒魚肉, 都吾錯. 不過, 我個人喜好~ 還是 喜歡 傳統 的 忌廉 白湯. 可能我不太喜歡 飲 有 魚肉的 湯 .腿蛋雞扒 長通粉~賣相大大碟 幾 ok, 味道好 似 fastfood, 雞扒冇味, 長通粉 頗淋, 而且 沒有足夠 sauce來伴吃, 所以 我們 都沒有 吃晒這個 餐.鴨胸沙律~ 沙律 份量大大碟, 我一見到已經好開心! 雖然 鴨胸 有些 overcooked, 但是味道幾好, 沙律 一樣好好味, 所以 我們 好快 吃晒這個 餐. 好滿足.下次 再來 都要 叫 沙律, 好抵食.總括而言: 餐廰環境都幾 舒服、晚上的氣氛應該都幾浪漫, 食物都吾錯! 食物份量較 大~ 沙律 份量 大大碟, 足夠 兩個 細食 的 女仔 來 share.
下次 再來 都要 叫 沙律, 好抵食.