2021-04-23
滿心期待搵一間評價高既鐵板燒慶祝男朋友生日,最後帶有遺憾地離開。知道舖頭位置有限,都打定電話名言慶祝生日,希望安排近師傅煮食既位置,最後我地坐係近門口,師傅準備餐點同出餐既位置⋯⋯我地訂左中午一點食,叫左set,每位558加一。前菜師傅放低就走左,冇望我地亦冇講係咩,個一下我覺得自己去左茶餐廳⋯⋯ 但其實茶餐廳都會講下ABCD餐。Anyway 鵝肝香滑,配小小酸又爽口既白蘆筍啱啱好。沙律正常發揮。 準備既師傅應該冇留意碟邊,一拎隻碟就滿手油⋯⋯刺身新鮮南非鮑魚,調味入味得黎一d都唔韧👍🏻澳洲大蝦,d肉有小小霉。我同男朋友一個揀左鮑魚,一個揀左大蝦。由於師傅係先煮鮑魚,煮完所有order左既鮑魚再煮大蝦,我地係一個食先一個食後,係碟蝦啱啱放低冇耐既時候,和牛就上菜了,但其實和牛呢個時候就已經失去溫度,因為係另一位師傅提早準備好放左係一邊,然後再由我地個師傅切片上菜。雖然凍左,但都食到脂肪味道濃郁,肥瘦適中,口感柔軟,熱辣辣既時候應該更好食。蛋炒飯,依然係另一個師傅炒好左一大碗,然後由我地既師傅再加工,我第一次食鐵板燒,唔知呢個係咪常規做法,我感覺到既只有師傅們趕住中午落場收工。 翻炒左既
我地訂左中午一點食,叫左set,每位558加一。
刺身新鮮
南非鮑魚,調味入味得黎一d都唔韧👍🏻
澳洲大蝦,d肉有小小霉。
蛋炒飯,依然係另一個師傅炒好左一大碗,然後由我地既師傅再加工,我第一次食鐵板燒,唔知呢個係咪常規做法,我感覺到既只有師傅們趕住中午落場收工。 翻炒左既飯既有d痴埋左,口感亦比較硬。
麵豉湯同漬物 正正常常
大熱左一段時間既日東卷作為甜品結尾
就今次體驗而言,食物質素唔錯,但服務態度有待改善。由頭到尾,只有我碟澳洲大蝦上菜既時候有講菜名,又譬如甜品,食完我都唔知個蛋卷係咩味。
另外有小小失望既地方係,遲左上我既餐,但冇去調整後面上餐既速度,成件事好趕,唔想食凍左既鐵板燒就要食快d😔
初初我有諗過係咪因為午市忙,但其實由我地入座到離開都冇新客入黎。
只能講冇期待就冇失望。