2022-06-14 240 瀏覽
今日去新蒲崗掃街,朋友話試下呢間好出名嘅雞蛋仔!Menu有好多各式各樣嘅口味,好多味都好特別好想試晒去😋 最後我地揀左奶茶雞蛋仔,因為佢有張大大張嘅poster,相片影到好吸引。等左一陣我地個奶茶雞蛋仔終於整好啦,當我地打開個袋想食時,點解無左啲星星嘅?!! 朋友當時仲問我啲星星係咪溶左😂 但我地見到隔離有人拎住個有星星嘅雞蛋仔,就問店員係咪比錯咗我哋。然後店員話:「冇錯呀,你要呢個係奶茶雞蛋仔」我地問:「點解無左啲星星?」店員:「你無講要星星喎」我地再問「但張poster寫住奶茶雞蛋仔,但佢張相係有星星」店員:「星星要再加錢叫」我地覺得加錢叫唔係問題,但張poster就甘寫奶茶雞蛋仔然後佢張相係有星星,真係俾佢張poster fake左!食唔到星星係有少少唔開心,除左無星星,我覺得個雞蛋仔都無咩奶茶味,有少少失望。可能其他味道會好一啲🤨提下大家下次如果想叫奶茶雞蛋仔又想要有星星一定要記得講埋加星星呀,唔好信張poster!!
今日去新蒲崗掃街,朋友話試下呢間好出名嘅雞蛋仔!

然後店員話:「冇錯呀,你要呢個係奶茶雞蛋仔」
我地問:「點解無左啲星星?」
店員:「你無講要星星喎」
店員:「星星要再加錢叫」