2010-03-23
有陣時, 出外食飯都係想在乾淨的環境下進食,品嚐一下好的食物。但令次,美豬蓮遇到一個很苦惱的經歷。位於朗豪坊的Italian Tomato Cafe Jr. 以往都是美豬蓮會到的餐廳之一,今次只是想重溫舊夢,於是美豬蓮二人在約3時到此一吃。櫃位的一個直身餐牌寫得清清楚楚話3:00後供應$38蛋糕套餐, 又無寫明星期六無得供應(如圖), 於是美豬蓮便叫一個蛋糕餐, 那男店員說: 唔好意思, 假期無得供應。美豬蓮反問那男店員: 星期六是假期嘛?(你擋我lu lu 呀!) 那店員望一望個 $38蚊牌, 話寫到明係星期一至五(吹水), 美豬蓮問那裏有寫? 他說總知無。叫我食Set lunch (約$68)。 你...... 唔好話星期八,3月32号或2月31号先有得供應!! 衛生方面更不堪設想, 刀叉羹有殘餘物,又有烏蠅陪伴,污糟邋遢!收得人$68, 好心乾淨啲啲啦!平心而論, 食物方面, 意大菜湯, 只裝了半碗, 味道一般, 餐飽是嘉X貨,不作評論。白汁吞拿魚意粉: 軟硬適中,罐頭吞拿魚配合美味白汁,尚算合格。黑森林蛋糕,海綿蛋糕不夠鬆,,乾喉,欠朱古力味。士多啤梨太酸,差!
收得人$68, 好心乾淨啲啲啦!