2008-01-28 15 瀏覽
也有一段日子沒有來這裡了, 是晚揀了一輪吃的, 最後選擇了這店. 人客不少, 店方安排我們坐係後方的房間, 環境還不錯.本來想食套餐的, 最後都係揀了幾樣推介食物吃.羅漢素餃$10: 7分, 是日星期五, 當然要個星期五驚喜推介, 只係$10一客, 這個價位真係好抵. 羅漢素餃一客四件, 餃子皮稍嫌厚了點點, 但係入面都足料的, 清清地吃件餃, 幾好.火龍大湯包$25: 7分, 一大個湯包, 個體積係佔去成個蒸籠的空間. 飲啖湯係好辣口的, 不過湯係偏鹹的, 大大個湯包, 也吃得幾論盡, 一試無坊, 但下次吃回小籠包好了.富貴火階磚$72: 7分, 改了個特別的名字, 其實即係蜜汁火方, 蓮子係幾鮮甜的, 不過火腿的蜜味就不太出到, 肉也實了點.生煎鍋貼兒$25: 8分, 叫做生煎鍋貼兒, 還以為係雙生兒. 吃到差不多尾聲才出現的一碟, 吃落口果然係熱辣辣的, 煎得幾香, 大大件, 交足功課了.皇爺餅$28: 8分, 最後要了個甜品, 即係奶皇鍋餅. 餅皮幾脆, 奶皇味充足得來又不會太過甜, 有點油, 但不太過份. 令人滿意.食物都有水準的, 價錢合理, 食得過的.

本來想食套餐的, 最後都係揀了幾樣推介食物吃.

食物都有水準的, 價錢合理, 食得過的.