2023-09-20 192 瀏覽
極尚大喜屋旺角彌敦道639號雅蘭中心4樓一直都有幫襯開大喜屋既,知道最近佢地係雅蘭中心新開左分店,當然要黎試下啦。。上到黎餐廳,感覺好大間鋪呀,而且好舒適大部份都係卡位,最適合就係約埋朋友知己黎聚會刺身拼盤食放題刺身當然係必點項目啦,我地點左三文魚,帶子,北寄貝,赤貝,馬刀貝,鮑片,仲有超大隻既極品大赤蝦,有成隻手指咁粗呀,另外最估唔到仲有蟹腳,而且都幾新鮮,成埋刺身擺埋一齊好靚,岩晒鐘意打咭既朋友芝士飛魚子玉子燒/龍蝦沙律多士除左一D大路食物以外,呢到仲有好多創意料理,我最鐘意就係呢兩款,係玉子燒入面夾滿左豐富既飛魚子,加埋面層經過炙燒既芝士真係好有吸引。。另外龍蝦沙律多士口咸亦都係好正多士非常香脆,配合埋豐富既龍蝦沙律,淨係睇個造形既經無得輸啦鵝肝好驚訝放題都有鵝肝食,仲要係任點,但餐廳絕對無將價就貨,鵝肝依然幾厚身,而且係即叫即整,入口好鬆軟有即溶既感覺極尚椰皇燕窩燉蛋白最後當然要黎個甜品啦,超推介呢個椰皇燕窩燉蛋白,熱辣辣即叫即整,蛋白上面鋪滿左燕窩,食落好滋潤而且又唔會太甜
極尚大喜屋
旺角彌敦道639號雅蘭中心4樓