2020-05-19 2035 瀏覽
好不容易齊腳來到了聞名已久的愛文生聚一下,7:45到達,估唔到全街全店都係人,人氣真唔可以睇少!但放眼望去人車爭路,啲飯枱直頭係路邊,其實好危險,同埋會吸塵,呢度環境比我想像中差,而且周圍油煙周圍飄。等位等左足足9個字先入到,滿心歡喜點菜,但想點的葱油雞,即霸王雞阿姐話無喎,只好退而求其次點了沙薑雞!雖然雞係正常的,也算滑嫩,但個沙薑醬真係令人失望,完全無薑味,無應有的沙薑香味,屋企阿媽整個沙薑醬都好過佢!啫啫菜煲不錯,有咸蝦醬香,味道都幾有煲氣!薯仔牛柳份量都多,牛仔粒都嫩同唔乾,不過薯仔有啲有半生熟情況,可能因為食過更好的,所以这個只能話正常水準!豉椒炒蜆份量足,味道都不錯,蜆食落無沙,而且微辣,所以都幾惹味!我為左九肚魚而黎,所以點了椒鹽雙拼,鮮魷都算新鮮彈牙,不錯的!但這條九肚魚,由外乾到內,完全無嗰種濕潤感,以為一條係咁,但原來條條都係咁,都算係咁耐以黎食過最差!所以食左一條,另一條撕開都見到乾柴就直接全碟九肚魚都放棄左!好失望!總括而言,一般的大排檔,不過價錢不算貴,也算實惠,但環境衛生較差,大熱天時真的要諗清楚先去,因為坐室外一來熱,二來車來車往,有點吸塵。好食的話,前兩

總括而言,一般的大排檔,不過價錢不算貴,也算實惠,但環境衛生較差,大熱天時真的要諗清楚先去,因為坐室外一來熱,二來車來車往,有點吸塵。好食的話,前兩點都可接受!但有食開的朋友話依家確實差咗好多,所以奉勸有期望的人,別太大期望了,至少我地幾個是失望而回!
2020-05-08
45 分鐘 (堂食)