水木,名字簡單易記,唔錯!之前朋友帶我黎過一次,覺得幾好,所以今次聚會,提議再黎呢度餐廳一出lift 就到,門面簡潔,清雅,俾人舒服,有高級日本料理既感覺。坐低無耐,職員就送上熱茶同餐前小食,有三款。葉左既刺身魷魚、魚乾仔同螺肉(好似係😂)。三樣都唔錯,少少地,微辣,幾開胃。和牛沙律!必食推介!下面係野菜沙律,上面係半熟既和牛片,面頭再加左蔥、炸蒜同醬汁。望落去又啲紅,但唔係話好生。就甘食牛係好嫩滑,啖啖肉,重牛味。如果夾埋菜食就有多一重清新既口味!總括黎講,點食都甘好味!哈哈跟住我地揀左幾款刺身。八爪魚,好新鮮,凍凍地,唔會好韌,邊位好爽口中間就林林地。甜蝦刺身有時食蝦刺身會好腥,但呢一啲都唔會,可以啜埋個膏添唔係話好大只,但好新鮮,肉質爽甜,食兩只真係會唔夠喉!帶子刺身!又係一個我最愛!!呢個我覺得較大只,面積差不多有成3/4個檸檬既面積!佢將帶子一舊舊用檸檬隔開,所以食落會好香檸檬味,一咬即開,啖啖爽甜帶子肉,正!茶杯蒸蛋,入面有冬菇、蝦同有一粒白果。望落去好似同平時既差不多,但感覺好似特別滑,味道剛好,唔咸!讚!不過如果無白果更好,因唔中意食,哈哈。有啲人會唔鍾意食蔥,但個人覺

坐低無耐,職員就送上熱茶同餐前小食,有三款。

和牛沙律!必食推介!

哈哈

跟住我地揀左幾款刺身
八爪魚,好新鮮,凍凍地,唔會好韌,邊位好爽口中間就林林地。

甜蝦刺身
有時食蝦刺身會好腥,但呢一啲都唔會,可以啜埋個膏添

唔係話好大只,但好新鮮,肉質爽甜,食兩只真係會唔夠喉!

有啲人會唔鍾意食蔥,但個人覺得食呢個吞拿魚腩一定要加蔥!但唔係因為僻味,吞拿魚本身好新鮮,完全無腥味,不過加左蔥後我覺得更能帶出吞拿魚既味道!成碗飯食落更正!

呢度環境唔錯,較靜,適合情侶或朋友去,慢慢食,慢慢傾!有bar 枱,可以廚師發板。所見,都幾多日本人去。
下次再黎過!