2015-08-01 293 瀏覽
同仔仔上完畫畫班,帶阿仔食飯。 近近地就去左椰林閣。 e間餐廳我地耐唔耐都會去下,因爲地方闊落,又有齊飯/麵/意粉/三文治等不同食物,比較適合帶小朋友來。今日叫左瑞士汁乾炒牛河,生炒牛肉飯,瑞士汁鷄翼。瑞士汁乾炒牛河水凖一般,不過不失。牛肉算多,醃得正常不太鹹,配芽菜和蔥,味道尚可,但是沒有瑞士汁味。而且欠缺鑊氣,賣相一般,好似擺左一段時間甘。生炒牛肉飯比較好,炒得比較香口,用碎牛肉加雞蛋來炒,牛肉份量比較少,都OK的。賣相普通,味道還可以。瑞士汁雞翼是仔仔要叫的,味道一般有點淡,也是瑞士汁味不太濃,所以不是太好食,如果味道濃一點煮得香口一點會比較好。餐飲叫左熱朱古力和凍朱古力。無論熱和凍,味道都是偏淡,不過係跟餐送的,所以我也不會太高要求。
今日叫左瑞士汁乾炒牛河,生炒牛肉飯,瑞士汁鷄翼。
賣相普通,味道還可以。
2015-07-13