2018-11-22
今日同朋友過去中環行吓,主要係周圍望吓女仔不經不覺行到來蘇豪區,見到開了間新的酒吧,裝修設計好有格調,個店名仲好特別,經細味下,原來係(Holy shit! )嘅 食字音,叫holy eats店內擺設及裝修,吸引了我同行一位紋身師朋友,所以就行入去睇吓,佢哋嘅擺設都係圍繞住紋身同教堂為題,⛪️坐低先知佢地唔只係一間酒吧,仲係一間西餐廳,咁我地一行四人,就叫了些食物試吓,真係幾好味,送酒一流🍻,聽住靚音樂🎶,好feel💯先來甜薯條配超正醬汁🥔🤤好惹味,個汁好有心機調配奶油青口,做到好嫩滑,火喉控制得好好,味道也不會被白酒蓋過炒雜菇,味道不錯,質感也好,不會過諗🍄好邪惡呀佢唔係好濃好臭嗰種,易入口我的最愛經典牛肉他他,個調味一流,賣相不差,點芥辣加脆脆食,無得輸呢個燒八瓜魚,味道好特別,又啱啱熟,質感一流不帶韌從未試過食咁滑的雞,我偷望到佢地用慢煮方式做估佢唔到,係花雕醉雞汁,中西合璧,必試推介,心機創意之作Main dish 嚟喇♥️呢個是日精選魚,有嫩蜆,有油炸鬼,加埋湯浸😱大佬,咁都得?好夾,好好味囉飽囉💯飽囉💯估唔到,呢度食物質素咁好,見佢地個廚房夠開揚,一眼望入去睇住大廚煮,夠大膽,
見到開了間新的酒吧,裝修設計好有格調,
個店名仲好特別,經細味下,原來係
(Holy shit! )嘅 食字音,叫holy eats
店內擺設及裝修,吸引了我同行一位紋身師朋友,
所以就行入去睇吓,佢哋嘅擺設都係圍繞住紋身同教堂為題,⛪️
,真係幾好味,送酒一流🍻,聽住靚音樂🎶,好feel💯
Sweet potato chips 🥔
先來甜薯條配超正醬汁🥔🤤好惹味,個汁好有心機調配
Mussels 🤤
奶油青口,做到好嫩滑,火喉控制得好好,味道也不會被白酒蓋過
Cooked mix mushrooms 🍄
炒雜菇,味道不錯,質感也好,不會過諗🍄
Grilled Halloumi🧀
好邪惡呀佢唔係好濃好臭嗰種,易入口
Beef tartare 🐂
Grilled octopus 🐙
呢個燒八瓜魚,味道好特別,又啱啱熟,質感一流不帶韌
Grilled local chicken 🥃🐓
Fish of day🐟
飽囉💯飽囉💯
估唔到,呢度食物質素咁好,見佢地個廚房夠開揚,一眼望入去睇住大廚煮,夠大膽,外面好少比人參觀到廚房的。
最後一定要提係,佢地每個員工都超nice,好到傻傻地的,制服都好精神
飲飽食醉了,這裡真係絕對值得一試,誠意推介。
埋單咁多正嘢,1000蚊左右,四個人,每人2xx,中環區喎,講笑㗎⁉️
氣氛🎶情調一流的另類西餐廳🍸