今日好想食泰國嘢,所以就同兩個朋友去咗尖沙咀食一間都幾出名嘅泰國菜。有個朋友未到,所以我哋就叫咗個菜食住先。呢個馬拉盞通菜佢煮得勁惹味,完全唔鹹,而且炒得好香。呢個越式蟹肉炒粉絲嘅蟹肉都幾多,粉絲都好爽口嘅,而且佢有好多蔬菜拌住一齊食,我就係鍾意佢清清地而且有d鮮味,唔錯唔錯。個牛油雞翼啲雞翼勁大隻,佢都炸得好爽口好脆,不過牛油味可以再重d。呢個蔓越莓汁好有summer情調,佢加埋把遮差d以為自己去左夏威夷。呢個麵包焗咖喱軟殼蟹個咖喱汁好重椰味而且唔算太辣,岩曬我呢d唔係好食得辣嘅人。啲軟殼蟹都幾多而且幾大隻,配個麵包同咖喱汁真係一流。佢呢個奶油大蝦椰子味都幾重,而且啲蝦都幾大隻蝦肉好實好彈牙證明佢幾新鮮。我哋最後叫咗個芒果糯米飯做甜品,佢啲芒果勁甜勁新鮮,d黑糯米煮得好軟熟,啲椰漿同芒果撈埋啲飯食真係好夾好幸福!

有個朋友未到,所以我哋就叫咗個菜食住先。
呢個馬拉盞通菜佢煮得勁惹味,完全唔鹹,而且炒得好香。