2003-05-21 10 瀏覽
兩個人去食Set Dinner。<br />一坐落waitress 問要唔要飲d 乜野﹐我地話飲水﹐waitress 再問要distilled 定係perrier﹐我地答清水就可以﹐結果waitress 很冷淡地走開﹐我地等到麵包和頭盤來都一直沒有水送上來﹐結果另外問了一位態度較親和﹐看制服應該是比較高級的服務員送上。<br />頭盤我就要左蔬菜批沙律﹐味道清清地﹐賣相唔係一般我地想像既「批」咁樣﹐好似薄薄一片既三色蛋糕﹐幾有心思。個冷麵配串燒唔知好冇味﹐不過頭盤都係好細portion﹐男士可能唔夠喉﹐好彩有餐前麵包。如果頭盤有湯做選擇就更滿足。<br />主菜大家都點左羊扒配薯仔餅﹐配埋mustard 同mint jelly 一齊食﹐好味。可能因為自己就好少食好多肉﹐雖然呢份主菜份量唔大﹐食時覺得如果有少少蔬菜伴碟會冇甘膩。<br />甜品選左梨tart 配薑味雪糕﹐自己本來覺得tart 都係唔會有乜特別﹐薑味雪糕聽落幾吸引﹐結果食完覺得個tart 好似好味過雪糕﹐呵呵。呢個配搭都唔錯。<br />以呢度
兩個人去食Set Dinner。<br />
以呢度既環境﹐$149+10% 咁既價錢真係抵啦﹗