2020-03-07 356 瀏覽
愛啤之一定有聽過少爺啤!佢哋係旺角同荃灣原來開咗兩間飲啤酒嘅餐館,氣氛好之餘,酒嘅選擇超級多,嘢食都好好食!😆—————————————————▪️三重芝感 ($78)▪️海鮮沾意 ($88)▪️紅蕃孖寶 ($52)▪️Rye On Wood 少爺麥啤 ($60/400ml Alc 6%) .嚟到飲酒就算唔嗌任何嘢食,都一定要嗌呢個番薯條!新鮮蕃薯炸到勁香脆,入面仲食到蕃薯茸,點他他醬一甜一鹹食到停唔到口!炸紅菜頭食落嘅口感,有啲似蕃薯 😂 呢個點自家特製薑醬,帶出各自嘅風味!兩樣嘢我都可以自己叫一兜嚟食 thx 😇.三重芝士多士拉開仲有拉絲!切開脆到咔咔聲,好吸引啊!厚多士用牛油烘到好脆,入面夾住三重芝士、焦糖洋蔥同蕃茄,成件事好warm好有pizza feel!不過兩個人share會無咁漏!😌.啤酒有幾版紙簡!標明曬產地同IBU,想飲幾苦黑啤定白啤任君選擇,我呢杯以橡木釀造,入落順口滑麥香重,先甜後有微甘,值得試!👍🏻.海鮮沾意嘅汁以白汁作基底、入面有碎乾貝同木魚,撈埋寛意粉食幾夾,但上碟個時已經凍咗,加上意粉唔夠彈牙,炸蝦個皮又太厚,下次嚟都係食包同小食~
—————————————————
▪️三重芝感 ($78)
▪️海鮮沾意 ($88)
▪️紅蕃孖寶 ($52)