2018-12-15 342 瀏覽
萬眾期待的美式漢堡店Five Guys,最出名的任食花生,任飲汽水,同條幾時都咁長的人龍!星期五晚上有多點心情去排下啦!其實看上去長長的人龍都係20多分鐘就可以下單啦!餐牌好簡單!就係得Burgers同hot dogs!而且選擇都係不多!反而配料就好多啦!All the way有齊8種已選好的配料! 但自己也可以隨意係15種配料中任選!幾過癮的!之後就等拿食物了!都等左10多分鐘!但可以看下廚房的工作又覺得幾得意!見到曬成個加配料的過程!咁樣見到整的過程,令我覺得個包好像好食d咁!出名的炸薯條就係呢到準備啦!辣味係炸好之後先加的!找到位就先去拿定茄汁同紙巾先!等到位都未等到野食,飲下汽水,吃下花生!星期五晚又覺得幾relaxed的!同埋d花生幾好食,我平時都麻麻地花生,今次都吃唔停!終於有野食啦!美國野的份量真係超大!regular的薯條多到4個人食都仲得!佢個杯係正常size,個個紙袋裡仲有一倍的份量!薯條真心好食!值得推薦!而且因爲無餐,平時得閒可以來吃下薯條花生,飲下啤酒!第一次想試曬burger同hot dog! Cheese burger + all the way 配料!賣
萬眾期待的美式漢堡店
Five Guys
,最出名的任食花生,任飲汽水,同條幾時都咁長的人龍!

反而配料就好多啦

之後就等拿食物了
!都等左10多分鐘!但可以看下廚房的工作又覺得幾得意!

見到曬成個加配料的過程!

咁樣見到整的過程,令我覺得個包好像好食d咁!

出名的炸薯條就係呢到準備啦!辣味係炸好之後先加的!

找到位就先去拿定茄汁同紙巾先!

同埋d花生幾好食,我平時都麻麻地花生,今次都吃唔停!

終於有野食啦
!佢個杯係正常size,個個紙袋裡仲有一倍的份量!

薯條真心好食!值得推薦
!而且因爲無餐,平時得閒可以來吃下薯條花生,飲下啤酒!

第一次想試曬burger同hot dog!

!賣相一般!味道其實不錯!不過沒有wow的感覺!

Cheese dog 都係all the way 配料
!同buger的分別係個包同肉only!

我覺得burger 同 hot dog都係一般,而且無combo,價錢唔算吸引
!不過整體氣氛好過癮,值得一試!

30 分鐘 (堂食)