2018-11-28 114 瀏覽
到了星期五晚上,又要同男朋友食番餐好架啦!今次就去左尖沙咀的彌敦左岸食晚飯!餐廳有live band 現場演奏,相當有氣氛!Oolong with cheese 男友突然好掛住台式的飲料,想不到這裡也有類似的選擇!烏龍茶茶味夠,混合了apple juice & yogurt很清新,而且在面的芝士好rich,做得很出色!Left Ice 混合了雜莓的沙冰!用上多種雜莓混合打成,好新鮮同refresh! 甜度適中呀!西班牙黑毛豬火腿蜜桃嫩波菜沙律配芥末籽蜜糖油醋汁侍應大力推介這款沙律,當然冇令我們失望!一般沙律唔會有咁足料的黑毛豬火腿,火腿可香濃,有煙燻開味!而且配上甜甜的蜜糖及油醋汁好夾,好快就KO哂啦!烤西班牙黑毛豬扒伴輕蔬我們點了七成熟的豬扒,當初也擔心會太生,最後竟然剛剛好,沒有半點血水!肉質既有彈性又嫩滑,簡直與吃牛扒的感覺很像呢!高質之選!蘋果撻伴自家製開心果雪糕我一向也十分喜歡吃甜點,當然唔可以唔叫甜品啦!蘋果撻即叫即焗,內裡有著濃濃的肉桂香味,而且還有酸酸地的蘋果粒及提子乾,簡直是完美的配合!加上自家製雪糕,開心果味濃,奶味濃滑,好正!真是味覺、聽覺一大享受的餐廳!遲d聖誕

餐廳有live band 現場演奏,相當有氣氛!

Oolong with cheese

Left Ice

西班牙黑毛豬火腿蜜桃嫩波菜沙律配芥末籽蜜糖油醋汁

烤西班牙黑毛豬扒伴輕蔬

蘋果撻伴自家製開心果雪糕
真是味覺、聽覺一大享受的餐廳!遲d聖誕節希望可以再來體驗節日氣氛,相信一定是值回票價的!