2017-08-29 78 瀏覽
自從黃埔開左個地鐵站之後我同男朋友都多左去果頭。老老實實果到既小店都多架,有雞蛋仔格仔餅小食到西餐樣樣齊。今日想介紹返間好正既西班牙菜,呢間好野除左正餐之外仲有提供手工啤同甜品。大家食完dininer仲可以慢慢坐底,飲杯野傾下心事。餐具上面印左餐廳個名,別緻得黎好細心,刀叉既手感好高質,有少少重量,質料好,搞到我都心思思想同男朋友整返set自己既餐具。(果日有小小雨,係餐廳望出去別有一番風味)環境方面一定要比十分,空間夠大,燈光效果好有氣氛,有feel有feel就係呢D地方囉。舒服乾淨,而且每台客人之間都有足夠既隔離,大家保持住一份隱私。呢樣野好值得欣賞,唔會因爲想賺多d錢而放多幾張枱犧牲客人既舒適感。餐廳裝修得咁用心,忍唔住幫男朋友影返張一枝獨秀。題外話: 餐牌上寫住既Tapas係西班牙飲食中好重要既一部分。你可以解釋為下酒菜啦或者前菜。比較傳統既西班牙tapas可以係煎小青椒、炸魷魚圈、奶酪、橄欖等等等等...餐牌未黎到已經四散住濃郁既牛油香味,用左大粒既蘑菇黎煮。蘑菇入面岩岩好熟,小小辣汁令你醒一醒神。如果你係配返杯濃味既酒會更加NICE !揀左好耐,最後決定左叫呢個招牌西班牙臘
自從黃埔開左個地鐵站之後我同男朋友都多左去果頭。
老老實實果到既小店都多架,有雞蛋仔格仔餅小食到西餐樣樣齊。
大家食完dininer仲可以慢慢坐底,飲杯野傾下心事。
(果日有小小雨,係餐廳望出去別有一番風味)

餐廳裝修得咁用心,忍唔住幫男朋友影返張一枝獨秀。

餐牌

香蒜牛油炒蘑菇

未黎到已經四散住濃郁既牛油香味,用左大粒既蘑菇黎煮。
招牌西班牙臘味海鮮飯

揀左好耐,最後決定左叫呢個招牌西班牙臘味海鮮飯。
見到臘味真係覺得好新奇! 自問唔係無食過西班牙野,用上臘味做材料真係幾有創意。
飯入面既海鮮包括有蝦、青口同蜆,隻隻都老虎咁大隻,飯仲好有咬口。
飯粒充滿左海鮮既鮮味,令人難忘。
慢烤法國燒春雞(HALF)
慢烤法國燒春雞
只有一款主食當然唔夠。我地仲叫左半隻慢烤法國燒春雞。
睇見D雞油除除滴出,真係超級惹味呀! 雞肉好滑,你食到入面會見到其實雞只係岩岩好熟。
所以話一定要餐廳師傅控制得個火候好,先有咁嫩既雞比大家享用!

民泰四七呢度價錢平實,服務高質,每個侍應笑容滿臉,呢到令我可以好好放鬆心情。
非常期待下次再黎呢到食飯

2017-08-24
招牌西班牙臘味海鮮飯
慢烤法國燒春雞(HALF)
慢烤法國燒春雞