2013-03-03
7點半左右去到,餐廳9成滿,剛好有位.Menu全部都係意粉,都有唔少選擇.有分和風,洋風...上網見大家都讚佢的甜品,所以就叫左兩個set,一個加30蚊配飲品餐,同$50蚊陪甜品餐.order後,等左一陣先拎左個沙律同湯.個沙律主要係火箭菜加d蘿蔔絲.個人唔鍾意火箭菜的苦澀味.如果換上羅馬生菜同芝麻醬,可能吸引d.湯就有少少豆腐碎,其餘就無咩特別.兩個意粉一齊送到,香蒜八爪魚魷魚個意粉因為有蒜茸同辣椒,較香口,幾好食.不過因為係炒意粉,我覺得油左d.另外卡邦忍個意粉,汁的味道不錯,個人覺得芝士味重左少少,可以多返少少忌廉,但汁的稀杰度係ok的,全部意粉都均勻地黏上汁.煙肉也不少.讚! 甜品叫了焦糖燉蛋.初送到時,以為面頭的糖不夠也燒得不夠燶,不過,當用匙羹一敲時,見到脆面裂開,就知沒問題了.食落口,面的焦糖夠脆,不算太好,燉蛋夠滑,還有一些呍呢拿籽,我覺得整體都做得不錯.雪糕也ok.意粉和甜品比很多餐廳都做得好,整體不錯,服務也好,值得一試!
湯就有少少豆腐碎,其餘就無咩特別.