雖然呢排天氣回暖,但都無減我對邊爐既熱愛,貪佢可以慢慢食,又可以share,邊食邊傾最岩敍舊。今晚約左好幾個月無見既戰友同事食飯,見佢都無話吾鐘意打邊爐,所以就book左呢度。先黎當然要揀番個邊爐湯底,諗住想食清d,所以揀左呢個有菇有皮蛋有芫茜既邊爐湯底。料方面就叫左豬頸肉、手打蟹粉墨魚丸、芝心響鈴、象拔蚌片同埋炸魚皮。全部野感覺食都好新鮮,吾會話似出面酒樓既好似整定擺左好耐咁。豬頸肉厚薄均勻,肥瘦適中,滾兩滾就曲起,肉質結實有咬口,吾錯。手打蟹粉墨魚丸好有心思。又手打又有饀既丸真係好少有,味道仲要好好食。粒丸好彈牙又夠墨魚味,d饀包得好好,必叫。魚皮份量幾多,塊塊都好脆又吾油,應該係即叫即整既。滾幾秒同就咁食都好正。第一次食有饀既響鈴,仲要係芝士既,響鈴無油膱味,芝士係流心既,重口味人士/芝士控必叫。呢度環境好悠閒,抽風幾好,無好大陣大邊爐味。另外,呢度裝潢幾特別,例如呢個咸檸7 banner,會閃同埋真係有得叫黎飲。收銀機隔離仲有缸好乾淨既魚,d魚好靚。午巿有套餐,呢度絕對係打工仔忙裡偷閒既好選擇。人多或大食既可以揀個雞煲,有辣有吾辣。丸都有吾少選擇,諗吾到既可以揀咩都有兩粒十全大

粒丸好彈牙又夠墨魚味,d饀包得好好,必叫。

呢度環境好悠閒,抽風幾好,無好大陣大邊爐味。

收銀機隔離仲有缸好乾淨既魚,d魚好靚。

午巿有套餐,呢度絕對係打工仔忙裡偷閒既好選擇。

人多或大食既可以揀個雞煲,有辣有吾辣。

丸都有吾少選擇,諗吾到既可以揀咩都有兩粒十全大寶丸或四寶丸。

原來呢度仲有酒飲tim。