2020-07-07 123 瀏覽
比甜品鋪更出色的豆腐花~~~😛日日大魚大肉食得多 有時都會想食得健康d 今晚收工之後 我同大舊就忽發奇想 突然間想食素食做晚餐喺素食者朋友嘅極力推薦底下 我哋就嚟咗太子地鐵站附近嘅呢一間素食餐廳食晚餐~~~佢哋嘅餐牌選擇頗多 有晚市小菜 車仔麵 小食 炒粉麵飯 咖喱 海南雞飯同甜品等等 望落全部都好似幾吸引 睇到我哋三心兩意 揀咗好耐先揀到😁~~~最後我哋就叫咗芋頭魚 三餸車仔麵 青芥末秋葵 羅漢齋炒河 同一個即撞豆腐花~~~第一碟先上就係芋頭魚 切落去嘅卡擦卡擦聲 令我哋未食已經知道一定好香脆 果然一食落口 wow 完全係好食到令我哋精神為之一振 濃郁嘅芋頭味 外脆內軟嘅質感 就算唔額外點佢哋配搭嘅甜酸汁 都已經好食到不得了~~~然後再上嘅就係羅漢齋炒河 材料有黑木耳 各種菇菌類 腐竹 紅蘿蔔 小白菜等等 材料豐富之餘啲河粉都炒得好有鑊氣 味道調得啱啱好 好有驚喜~~~三餸車仔麵就相對清淡啲 我哋叫咗素乳豬作為其中一款素 佢哋竟然有上埋素乳豬汁 好有心思 另外甜酸齋汁係另上 令啲甜酸汁唔會擾亂湯底清甜嘅味道 幾細心 值得加分~~~芥末秋葵就整得好夠味 秋葵大大條 夠新鮮 顏色好翠綠
甜品鋪更出色的豆腐花
~~~
芥末秋葵就整得好夠味 秋葵大大條 夠新鮮 顏色好翠綠 加埋芥末嘅辣勁同凍冰冰嘅口感 夏天食一流
~~~
最後就不得不讚佢哋嘅即撞豆腐花 滑到不得了 比好多專做甜品甜品店做得更加好食 誠意推介大家可以試一試
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
佛手柑素食 (太子)
太子荔枝角道100號金鳳樓地舖