2019-10-28
其實我對東南亞既菜式都幾情有獨鍾,唔知食咩好既情況下,我又揀左黎荃灣西既蘇媽蘇媽。假日既12點就黎到,入到去其實已經幾full,不過仲未需要排隊。肉骨茶黎講,單餸豬骨類已經暫停左供應,相信應該係要留黎做大雜燴。不過影響唔到我,因為我通常都係點豬肚。平時我唔鐘意食豬既內臟,但係呢間就完全唔會有豬個陣腥味,而且呢間做得比深水埗個間更彈牙,切得更大塊,好評。肉骨茶都有濃濃既藥材味,絕對唔馬虎,而且叫一個肉骨茶既餸就可以無限量添飲,好抵!今次試左馬啦喇沙米線,呢個粉顛覆左我對喇沙既印象。。。大鄉里唔知原來有唔甜既喇沙,第一次見。。。但係呢,呢個粉比普通既喇沙更加吸引我,湯底咸咸地酸酸地辣辣地,完係就係我鐘意既味道哈哈。不過成碗都係菜,得好少魚蓉。食得出魚蓉香,好食,但係如果可以比多少少就好啦!