"數數手指🙈快廿年沒和家人來過吃豬扒包了 來之前也要網上找找地址📍自從他們搬新店後也真是第一次來訪🙌🏻😅笨手笨腳的我一上就被我原杯倒瀉...落單姐姐見到主動整過杯新嘅比我 太佛心了❤️‍🔥另外我猜收銀位的一定要老闆 看見我相機食先📷就送我兩杯木糠布甸🍮賺了(笑)分享一個小故事 來自我媽年代的特殊食法 以前落單時可以備注要淨骨位 已經咁樣落單應遲會比阿姨駡(笑)好彩我都喺偏愛啖啖肉多啲 😝📝另外 如果同小編一樣食唔慣傳統豬扒包用比較乾身又相對硬一點的豬仔包🐷其實可換成菠蘿包或牛角包❗️還有撈麵可以轉撈河粉❗️撈河粉應該比較少見吧❓特別一提這裡的咖喱 比我想像中驚喜 又香又辣 值得一試🌶兴华茶餐厅地址:柴湾兴华村二期和兴楼203-204室

兴华茶餐厅
地址:柴湾兴华村二期和兴楼203-204室