2023-09-28 602 瀏覽
要講觀塘區比較出名既蛋糕店 其中之一就當然係依間, 出名就係千層蛋糕。依間店除左蛋糕外 仲有堂食。 店舖都幾大 不過冇乜人 可能因為平日關係。 過黎就係當然為左蛋糕, 見到網上平台時不時都會有介紹。 終於趁過開觀塘 就黎試下, 加上最近政府既行動,都有啲擔心會唔會遲下冇得食當日蛋糕款式比想像中少, 門口既甜品櫃都係佔左一半左右 共6款, 清一色都係千層蛋糕。 而大愛伯爵茶口味既我 見到有依個口味緊係買依款。由於懶拎走 就決定堂食, 堂食需要加一 不設最低消費。 英式伯爵茶千層蛋糕($38) : 入口係勁香既伯爵茶味, 不過食落去比想像中甜 , 唔太岩對甜度有要求既人。 甜味cover哂伯爵茶味, 比想像中有啲失望。

英式伯爵茶千層蛋糕