2018-07-01
其實康怡都有幾多食店,星期日真係間間都人頭湧湧,唯獨是呢一間門口好似冷清清咁。細過果時和民就食過,唔知響和民又有乜分別~見唔使等位就呢間。✨環境好闊落,又可以坐到自閉式卡位,自成一角,正~✨假日都有set lunch, 仲有野飲送,柚子蜜,蜂蜜生薑梳打果d 都唔使加錢😍不過我地唔係好啱食,所以另外再散叫。✨牛油果軟殼蟹卷: 黎到果時已經塌塌地,一夾起個飯底仲要散左。 不過軟殼蟹幾脆,牛油果夠熟入口即溶😍加埋蟹子,車厘茄,沙律醬,味道豐富又好難唔好食。但加埋一成廿蚊一舊,其實有d 肉赤。✨明太子芝士玉子燒: 其實我本身唔知咩味,剩係覺得個蛋幾滑,明太子同埋芝士真係原全食唔出。✨十勝豚丼:小弟真係超鍾意食丼丼屋果個十勝豚丼,見呢度有就要較量下💪🏻。 呢個豚肉比丼丼屋果個薄身同瘦,質地較韌,無咁有油香。不過味道其實係幾好食,佢個燒汁甜甜地撈飯唔錯。比較唔同係佢多左d 黃芥末,真係少少都好辣,但又好過癮,平凡得黎帶番點刺激。✨原隻蒜味雞腿燒御膳($98): 呢個set lunch 都幾豐富,有湯,沙律,凍豆腐,同埋紅豆白玉。✨個雞蒜味唔係好突出,外皮燒到有d 乾,但個雞肉都幾嫩,中規中矩。✨水
✨環境好闊落,又可以坐到自閉式卡位,自成一角,正~
牛油果軟殼蟹卷
十勝豚丼
✨水信玄餅($18): 聽就聽得多,食都係第一次。賣相晶瑩通透,食落去好似jelly 咁,實情就無味的,好似飲左啖冰水咁既feel~~主要係靠黑蜜同黃豆粉既味道。
✨食到最後一啖,我傾盡所有黑蜜淋上面,wowowo 好食好多wo~~~! 呢個甜品講唔上話超好食,但係唔知點解見到就好想再食,係有一種魔力☺️炎炎夏日,食完有一種透心涼既感覺❤️令心情上加分~~
水信玄餅
✨抹茶白玉雪糕($23): 呢個白玉都幾多,食落唔會太韌,綠茶紅豆永遠係絕配。佢個雪糕底仲有個白色既果凍,其實係無咩味,不過淋埋個黑糖同加埋溶左既綠茶雪糕,係出奇地好食👍🏻食飽飯食左呢兩道甜品,真係加左好多印象分,重點係價錢唔貴,但非常滿足,下次黎好想食牛肉壽喜燒😍
抹茶白玉雪糕