2020-12-18
每次想Bye bye blu blu blueeeeeee Monday 就會去Mussels Madness Monday~ 應該Monday去食多過5次不過通常之後都有一排驚咗食青口🤣好似食完放題or自助餐都會想隔一陣先再食🤣我最高記錄係4盤青口, 配埋白酒一流🥳✨任食青口 + 法包🥖+ 薯條🍟 💰195 per person 💫評分: 8.8/10📝薯條炸到金黃色💛又香又脆, 法包熱辣辣點青口啲汁好味, 青口size適中唔算太大隻, 食落無沙無雪藏味, 總共有6款青口任食, 白酒(Mariniere), 地中海風味(Mediterranean), Hoegaaden, 蕃茄味, 我最鐘意係招牌忌廉青口(Frites House) - 夠creamy & 喇沙味(Laksa) - 夠惹味🥰🥰🥰𝔽ℝ𝕀𝕋𝔼𝕊 𝔹𝕖𝕝𝕘𝕚𝕦𝕞 𝕠𝕟 𝕋𝕒𝕡📍灣仔港灣道28號Brim 28灣景中心1樓6號舖(灣仔🚇A1 出口行9分鐘就到)❣️其他分店❣️📍銅鑼灣希雲街38號曦巒地下1號舖(銅鑼灣🚇F1出口行6分鐘就到)📍北角電氣道218號港匯東地下4-5號舖(炮台山🚇A出口行3分鐘就到)📍鰂魚涌太古坊英皇道
💫評分: 8.8/10
任食青口
𝔽ℝ𝕀𝕋𝔼𝕊 𝔹𝕖𝕝𝕘𝕚𝕦𝕞 𝕠𝕟 𝕋𝕒𝕡
📍灣仔港灣道28號Brim 28灣景中心1樓6號舖
(灣仔🚇A1 出口行9分鐘就到)
❣️其他分店❣️
📍銅鑼灣希雲街38號曦巒地下1號舖
(銅鑼灣🚇F1出口行6分鐘就到)
📍北角電氣道218號港匯東地下4-5號舖
(炮台山🚇A出口行3分鐘就到)
📍鰂魚涌太古坊英皇道979號濠豐大廈地下
(太古🚇D1出口行7分鐘就到)
📍中環威靈頓街198號The Wellington 1樓
(上環🚇E2出口行4分鐘就到)
📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G03及1樓3A號舖
📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓3號舖
#frites #fritesbelgiumontap #mussels #musselsmonday #allyoucaneat #allyoucaneatmussels #任食青口 #青口 #比利時菜 #銅鑼灣美食 #灣仔美食 #北角美食 #炮台山美食 #鰂魚涌美食 #太古美食 #上環美食 #香港美食 #discoverhongkong #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkiger #hkig #hkfoodlover #tagsforlike #foodiehk #foodlover #hkfood #foodinstagram #hkfoodstagram #825food #hoisumeat灣仔 #hoisumeat銅鑼灣 #hoisumeat北角 #hoisumeat炮台山 #hoisumeat鰂魚涌 #hoisumeat太古 #hoisumeat上環